ПРОФИЛ

ПРОФИЛ

Търсенето на любимата ядка на България приключи.

Победителите ще бъдат обявени в страницата на ядки Елит във фейсбук на 05.01.2022

Няма по-хубаво от това да се съберем всички около празничната трапеза. Ястията, наредени с любов върху любимата покривка, пазят тайната рецепта на баба, на дядо (или на онзи блог в интернет). Празниците са времето, когато всички ще бъдем заедно, за да празнуваме и да си спомним колко е хубаво да сме точно с нашето семейство. И тези приказни дни на топлина и уют са съвсем близо. Пожълтелите снимки от старите албуми, шегите, усмивките на близките, историите, цялото това богатство, което прави дните около Коледа толкова вълшебни, са все около масата. И ядките са неизменна част от всяка празнична трапеза – дали в сладкиш, в любимото ястие на децата или просто така в купичка, те са там. Затова ние от Ядки „Elit”искаме да разберем коя е любимата ядка на България. Отговора знаеш ти.
За един от гласувалите за ядката победител ще има голяма награда.
За 5 от всички гласували, без значение за коя ядка, ще има и 5 вълшебни утешителни награди.
Включи се и ти! И не забравяй – личното е винаги вкусно.

БАДЕМО-РАБОТИЛНИЧКАТА

Като ще идват гости, трябва да има и бадем на масата. Всъщност и да сме си само ние, пак трябва да има и бадем. Защото той е неизменна част от всяка празнична трапеза. Вкусен и полезен, бадемът прави събирането по-специално. Приказната му сила е, че върви с всяка наздравица.

3869
гласа

ЛЕШНИКОЛИБА НА ЧУДЕСАТА

И докато други ядки пътуват хиляди километри до трапезите ни, лешника си го имаме и ние в дворовете. Но това не го прави по-малко значим. Той е вкусен и суров, и печен. Любим на всяка катеричка, той е богат на полезни фибри, желязо и протеини. Не е ли приказно това, че вкусното може да бъде и полезно?

586
гласа

КАШУ ЛАНДИЯ

И за сладкиши е идеално кашуто, и за дресинг на салатата много отива. Обаче май най-уютно се чувства в купичка на масата, така че да събира ръцете на цялото семейство върху себе си. Приказно вкусно е, но си има и един недостатък. Едно пакетче никога не стига.

1405
гласа

ПРИКАЗНАТА ОРЕХИЖА

Празник без орех не може – дали в кекс, баклава, карамелизиран, суров или печен – орехът е традиционната ни ядка. И на постната трапеза орехчета слагаме, и по тях идната година вещаем. А пък черупките така хубаво пукат в огъня, докато ние пръстите си облизваме. Приказка.

2473
гласа

ФЪСТЪЧЕНОТО КРАЛСТВО

Едва ли има къща, едва ли има маса, където фъстъкът да не се чувства у дома си. И суров е вкусен, да си го изпечеш със сол в тава е вкусен, и осолен в пакета на Ядки Елит е вкусен. Да, фъстъкът всякак го обичаме. Неизменно е с нас, има ли празници. А и в делници никога не остава.

637
гласа

Търсенето на любимата ядка на България приключи.

Победителите ще бъдат обявени в страницата на ядки Елит във фейсбук на 05.01.2022  

0
    0
    Твоята поръчка
    Твоята количка е празнаКъм пекарната